Depresija kot blagoslov

Slika iz najbolj temačnega obdobja v mojem življenju. Depresija in anksioznost sta me spremljali 3 leta. Takrat nisem vedela, da mi bosta prinesli največji blagoslov.

To je bilo obdobje, ki sem se ga takrat sramovala. Veliko mojih prijateljev in sorodnikov sploh ni vedelo, s čim se spopadam. Mislila sem, da sem ČUDNA, da se me bodo IZOGIBALI, se me SRAMOVALI, se mi mogoče posmehovali, ker nisem bila kot oni – “popolna” v mentalnem zdravju. Ker nisem dosegala osnovnih standardov družbe. Zato o tem nisem govorila.

Zaradi jemanja antidepresivov sem bila na trenutke brez čustev, hladna. Nič nisem čutila. Popolnoma so me ohromili. Dali so mi navidezen in začasen “mir”, zavetje, beg. Kadar sem prišla na pregled k mojemu takratnemu terapevtu, me je v 5-ih minutah “pregledal” in mi ponovno napisal recept. “Niste še vredu, kar dalje jih jemljite”. To je trajalo 3 leta. Ne da bi me kdaj vprašal, kako sem. Kako se počutim. Nobenega pogovora, nobene pomoči, kot bi jo potrebovala s strani terapevta.

Takrat nisem raziskovala. TAKO JE PAČ BILO. “Pač sem depresivna in na tabletah”. Pri 24. letih. Nisem se poglabljala in iskala rešitve zase. Kakšen dan je bilo tako hudo, da sem razmišljala tudi o načinu, kako bi končala svoje življenje. Spomnim se, kako me je mami prosila, naj tega ne storim. Verjetno prav zaradi nje tega nisem storila.

Nisem razumela, da gre za BOLEZEN. Vem, da je do nje prišlo zaradi IZGORELOSTI, PSIHIČNEGA PRITISKA mojega takratnega šefa (ki je tako vpil name, ker sem narobe sprintala knjigo, da mu je žila na vratu stopila ven) 😢 in ker nisem odpustila mojemu prvemu resnemu fantu za grdo prevaro. Trudila sem se biti POPOLNA, perfektna punčka, da me bodo vsi imeli radi, da bom PRIPADALA v družbi. Pozabila sem, da moram najprej to početi sama pri sebi. Si dati ljubezen. Se sprejeti takšno, kot sem. ❤️ Kljub bolezni.

Danes na to obdobje gledam drugače. Ga OBJEMAM. Sem zanj HVALEŽNA. 🙏🙏🙏 Je kot blagoslov, daj sem se prav zaradi njega podala na pot osebnostne rasti. Zaradi tega obdobja danes počnem, kar počnem. Danes pri meni ni več ne duha ne sluha o depresiji. Sem vesela, radostna in hvaležna za vsak trenutek. ❤️ Nihče niti ne pomisli, da sem bila kdaj na antidepresivih.

Če se spopadaš s tem, mi napiši. Nisi sam. ❤️

Objem, Sabina