Brezpogojna ljubezen

Danes odpiram temo brezpogojne ljubezni, ki je v vsakem izmed nas. Kdor pravi drugače pozablja, da smo iz ljubezni pravzaprav nastali. Rodili smo se z združitvijo moške in ženske energije.

Prav tako so zgradbe, avtomobili in celoten fizičen svet nastali iz iskrice, ideje in ustvarjalne ljubezni. Nekdo je iz ideje in ljubezni narisal projekt in ga spravil v fizično obliko.

Ljubezen je skozi proces kreacije zapisana v vsaki stvari, v vsaki živi celici. To je za nas naravno stanje. Ljubezen se izraža na različne načine in ima različne jezike, ki jih super opiše knjiga “5 jezikov ljubezni” avtorja Gary Chapman (priporočam v branje).

Kje na poti pa smo potem izgubili brezpogojnost in naravno stanje, da v vsem in vsakomur vidimo ljubezen? Tekom življenja smo se poleg ljubezni priučili še ostalih čustev, ki so v določenih trenutkih podporna in v drugih ne. Strah nas na primer lahko varuje in na drugi strani blokira. Vsako čustvo (pozitivno in negativno) ima dobro in slabo stran.

To lahko preslikamo tudi na PARTNERSKE ODNOSE (ko rečem partnerski odnos, mislim na odnos med moškim in žensko, staršem in otrokom, prijateljema, sodelavcema itd). Zaradi strahu, jeze, žalosti ali katerega drugega negativnega čustva, izginejo sledi brezpogojne ljubezni.

Brezpogojna ljubezen potihne, ko se začne pogojevanje, ki izvira iz naših negativnih čustev. Zato se moramo konstantno opazovati in živeti zavestno življenje:

Zakaj sem na tak način odreagiral/a?

Iz kje izhaja moja želja?

Ali sem lahko boljši in dajem, brez da pričakujem kaj v zameno?

 

Velikokrat dobim tudi vprašanje – zakaj bi to počel in bil brezpogojen? Zato, ker je to najbolj podporno za nas. Za razvoj naše duše. Ker MI zaradi tega osebnostno zrastemo.

Obstaja seveda zdrava meja dajanja ljubezni in energije. Kje se nahaja, boste najbolj začutili sami, ko boste odstranili ego balast. Če čutite, da ste v vašem odnosu samo vi tisti, ki nenehno daje in doprinaša, potem si prisluhnite in se odkrito pogovorite z vašim partnerjem. Ključnega pomena je komunikacija v odnosih.

Kakšne odnose pa imate vi? Poznate brezpogojno ljubezen in kje jo najbolj čutite?